Starostlivosť o pokožku v zime

Napriek tom, že pokožka si vyžaduje starostlivosť počas celého roka, tak počas zimy by sme jej starostlivosti mali jednoznačne venovať viac času. Hovoríme tak najmä o výbere správnej telovej kozmetiky, ktorá v suchom a zimnom období zabezpečí pokožke tú správnu hydratáciu a živiny.

Starostlivosť o pokožku je komplexná záležitosť a vyžaduje si pozornosť z viacerých aspektov. Hovoríme tak o správnom použití telovej kozmetiky, doplnkov výživy a stravy. Tieto aspekty sú dôležité najmä v zimnom období, kedy sa ľudská pokožka stretáva nie len so zimou, ale aj s nedostatkom slnečného žiarenia, ktoré pozitívne vplýva nie len na zdravie pokožky ale celkovo na ľudskú imunitu.

Vyberte si vhodný sprchový gél

V zimnom období by ste sa jednoznačne mali vyhýbať sprchovým gélom, ktoré vysušujú pokožku. Vhodné môžu byť napríklad krémové sprchové gély, ktoré pokožku vyživujú a doprajú im vhodnú hydratáciu. Často sa využívajú mydlá s bambuckým maslom alebo rôznymi olejmi. Obľúbené sú aj sprchové gély a mydlá, ktoré sú bez farbív, pridaných vôní a parabénov a tak sú šetrné nielen voči pokožke ale aj voči prírode a prostrediu.

tesori1

Používajte pleťové a telové krémy

Po tom ako sa osprchujete, by vaša rutina v kúpeľni nemala končiť. Vaša pokožka je vystavená zime, vetru a snehu a jednoznačne nemôže ostať bez opatery! Utrite sa bavlneným uterákom do sucha a siahnite po výživnom telovom mlieku. Dnes hovoríme už o veľmi širokej škále rôznych krémov, balzamov a masiel, ktoré sú vhodné pre každý druh pokožky. V zime sú obľúbené najmä tie, ktoré obsahujú bambucké maslo, avokádový alebo kokosový olej. 

Ktorá časť tela je najčastejšie vystavená zime? Jednoznačne tvár! Siahnite tak po mastnejšom pleťovom kréme s hutnejšou konzistenciou. Skvelou voľbou sú aj veľmi populárne pleťové a telové oleje, ktoré pleť toľko nezaťažia, ale dodajú potrebnú výživu. Medzi krémami je obľúbený napríklad výživný norkový alebo mandľový pleťový krém.

krem2

Hydratujte aj ruky a pery

Počas zimy si vyžadujú hydratáciu aj tie časti tela, ktoré si bežne nevyžadujú starostlivosť. Hovoríme tak o rukách a perách, ktoré sú azda najviac vystavené zime. Jednoznačne by tak vo vašej kabelke nemal chýbať krém na ruky a balzam na pery. Na trhu sú dostupné rôzne druhy a vône a tak sa tieto doplnky vo vašej kabelke stanú nie len praktickými ale aj obľúbenými. Rovnako hovoríme aj o mužoch, keďže tento typ starostlivosti o pleť je aj u nich potrebný.

krem3

Tip: Raz týždenne tiež vyskúšajte domácu medovú masku na pery. Naneste trochu tekutého medu na zubnú kefku a ľahkými krúživými pohybmi pery masírujte. Med nechajte chvíľu pôsobiť a následne ho zmyte alebo jednoducho zlížte!