Prírodné farby na vlasy

 Prírodné farby na vlasy

Ryšavé, hnedé alebo blond vlasy? Láka vás zmena, ale neviete sa rozhodnúť, aká farba vlasov by vám pristala najviac? Možno sa aj trošku bojíte sklamania z výsledku? Aby ste boli s výsledkom spokojné, dajte prednosť prírodným farbám na vlasy! Ľahko k nim budú ladiť základné aj najmódnejšie kúsky vášho oblečenia, a budete mať aj menej starostí, ako s intenzívnou červenou alebo extravagantnou bledoružovou. Prečítajte si náš článok, radi vám poradíme ako si nájsť vhodnú farbu.

Ako si nájsť najvhodnejšiu farbu na vlasy?

Správna farba nielen vylepší váš vzhľad, zdôrazní vaše oči, ale vďaka nej sa pri pohľade do zrkadla budete cítiť oveľa lepšie, spokojnejšie a príťažlivejšie. Základom správneho výberu je poznať svoj farebný typ. Možno si to ani neuvedomujeme, ale aj oblečenie si volíme podľa farebného typu. Prečo by sme to teda nevyužili aj pri výbere farby vlasov?

Farbu si zvoľte vždy tak, aby sa čo najviac hodila k vašim očiam a tónu pleti. Ste teplý alebo studený typ? Ak máte modré oči a svetlú pokožku s ružovým podtónom, ste viac studený typ, pristanú vám studené a tmavšie farby. Ak sú vaše oči hnedé alebo zelené, a má vaša pokožka zlatistý, marhuľový podtón, ste viac teplý typ – môžete si zvoliť zemité farby so zlatistým, teplým podtónom. Farebné typy charakterizujeme aj podľa ročných období:

  • Jarný typ – Ste jarný typ, ak je vaša pleť svetlá so zlatožltým podtónom a vaše oči sú svetlej farby (svetlomodrá, svetlozelená). Ideálna farba vlasov pre tento typ je teplá, zlatistá farba, ako napríklad zlatá blond, medová a svetlé hnedé tóny.
  • Letný typ – Letné typy majú svetlú pokožku s ružovkastým odtieňom. Oči majú zvyčajne modré, zelené, modrosivé, alebo svetlohnedé s modrým alebo zeleným nádychom. Pre tento typ odporúčame zvoliť si svetlé a jemné farby, medený a zlatistý tón im pridáva niekoľko rokov.
  • Jesenný typ – Farba pleti je svetlá s bronzovým nádychom, farba očí je hnedá s modrým alebo zeleným odtieňom. Pristane im medená, hnedá farba, možno aj s červeným odleskom.
  • Zimný typ – Svetlá, porcelánová pokožka, alebo naopak, tmavá olivová. Oči majú hnedé, modré alebo zelené, a pôvodná farba vlasov je tmavá: hnedá až čierna. Je to typ „Snehulienka“, odporúčame im chladné tmavohnedé tóny.

 

Ak sa ešte stále cítite byť neistá vo výbere prírodných farieb, pokojne sa opýtajte vašej kaderníčky, alebo konzultanta imidžu a farieb.

Čo o vás prezrádza farba vlasov?

Ako náš celý vzhľad tak aj farba našich vlasov pôsobí na naše okolie. Môžeme ňou vyjadriť emócie, reflektovať náš život a vyvolávať v ľuďoch dobrý aj zlý dojem. Existuje mnoho stereotypov, s ktorými môžeme súhlasiť aj nesúhlasiť, ale pravda je tá, že podľa farby vlasov ľahko predpovedáme určité vlastnosti. Psychológia farieb je veľmi zaujímavá, a ak rady experimentujete, alebo si hľadáte tú správnu formu sebavyjadrenia a sebarealizácie, zvoľte si farbu podľa týchto kritérií:

  • Blond – Farba spájaná s mladosťou. O blondínkach si myslíme, že sú sexy, veselé, usmievavé, ale príliš naivné a neverné. Rady riskujú a hovorí sa, že nie sú stabilné. Ak chcete omladnúť a hľadáte nové výzvy, zvoľte si túto farbu.
  • Hnedá – Hovorí sa, že brunetky sú racionálne a dá sa na ne spoľahnúť. Hnedú farbu vlasov si spájame s inteligenciou, so zmyslom pre humor, so zodpovednosťou a s úspechom. Skvelý výber pre tie dámy, pre ktoré je dôležitá kariéra, a rady by získali novú, vyššiu pozíciu v práci.
  • Červená – Prirodzené červené vlasy má málo ľudí, preto túto farbu pokladajú ľudia za veľmi exkluzívnu. Červená farba je spojená s ohňom, červenovlásky sú energické a moderné. Ak sa chcete vymaniť z davu, skúste túto farbu. Ale dajte pozor na vhodný odtieň!
  • Čierna – Čierne vlasy v nás evokujú eleganciu, vážnosť, tajomnosť a pôsobia očarujúcim dojmom. Odporúčame ju ženám, ktoré túžia po serióznom vzhľade, vážnu čiernu farbu môžete odľahčiť, zjemniť hnedým odtieňom.

 

Ako sa starať o farbené vlasy? 

Pred farbením vlasov myslite aj na to, že príliš časté farbenie ľahko poškodzuje vaše vlasy. Stratia lesk, stanú sa suchými, lámavými, a končeky budú rozštiepené. Dobrou správou je, že v dnešnej dobe máme už skutočne široký výber farieb na vlasy. Kvalitná prírodná farba na vlasy bez amoniaku a bez peroxidu neničí vaše vlasy, rozžiari ich, ba niektoré typy farieb majú dokonca aj regeneračné účinky. Samozrejme, vydržia trošku menej na vlasoch, no napriek tomu si ich tak často nemusíte dofarbovať, lebo sú tieto farby podobné prirodzeným odtieňom vašich vlasov.

Zdravie vlasov závisí nielen od zvolenej farby, ale aj od toho, ako sa o vlasy staráme. Ak máme prírodnú farbu vlasov, potrebujeme intenzívnu starostlivosť, aby sme mali aj prirodzený lesk a objem. Neverte mýtom, že produkty určené na farbené vlasy nemajú žiadny účinok. Zvoľte si šampón podľa typu farby a dĺžky vlasov, a používajte ho pri každom umývaní vlasov. Aby sa farba vlasov nevymyla príliš skoro, zredukujte počet umývaní, stačí ich umývať dvakrát do týždňa. Po umytí vlasov používajte balzam, a raz do týždňa odporúčame nanášať aj masku na vlasy.

 

Ako často si farbiť vlasy?

Vlasy narastú každý mesiac o 1 až 2,5 cm. Ak máme farbené vlasy, tento rast je celkom viditeľný, lebo pri korienkoch vidno našu prirodzenú farbu vlasov. Ak vám prekáža, že vidíte odrastené korienky, dajte si zafarbiť iba korienky vlasov, alebo používajte šampóny na farbenie vlasov. Vydržia oveľa menej, ako klasické farby, ale bránia vysušeniu vlasov, a vlasy zostanú zdravé.

Vlasy potrebujú na regeneráciu prevažne dva mesiace, nechajte ich vždy oddýchnuť si, doprajte im regeneráciu. Ak chcete aby vaša farba vlasov vyzerala krásne a prirodzene, spoľahnite sa na vášho kaderníka: on vie presne určiť, kedy už potrebujete farbenie po celej dĺžke vlasov.

Hovorí sa, že skutočná krása vyžaruje z nášho vnútra – ak ste spokojné so svojím životom, aj ostatní si všimnú vašu prirodzenú krásu. Vyberte si z farieb vlasov tú, ktorá vám najviac pristane, s ktorou sa cítite uvoľnene a sebavedome, a dobyte svet svojou prirodzenosťou!

U nás určite nájdete tú najvhodnejšiu farbu na vlasy.