Túžite po dlhých vlasoch? Vyskúšajte šampón na rast vlasov!

sampon na rast vlasov

Máte dlhé vlasy bez lesku? Vyskúšali ste nový strih, alebo farbu vlasov, ale konečný efekt sa vám už nepáči ? Rastú vám vlasy príliš pomaly? Alebo máte dlhé vlasy ale bez lesku? Dlhé vlasy sa nerovnajú aj krásnym vlasom, ak sa o ne nestaráme poriadne. Hovorí sa, že dlhé vlasy vyžadujú dvakrát viac starostlivosti ako krátke. Čo vlastne potrebujú naše vlasy, aby boli naozaj zdravé a krásne? Kvalitné produkty, dokonalú hydratáciu, vitamíny a vyváženú zdravú stravu. Prečítajte si náš článok, ponúkneme vám aj niekoľko tipov na dokonalú starostlivosť.

Aby boli vaše vlasy krásne, živé a husté

Určite ste si všimli to, že keď je  vo vašom živote príliš veľa stresu, nespíte dostatočne veľa, vaša pokožka stráca farbu, stáva sa unavenou, nehovoriac ani o tom, aké vnútorné problémy môže stres spôsobiť. Vlasy rovnako reagujú na tieto faktory a podmienky, na všetko, čo sa odohráva v našom tele – a tiež na náš životný štýl. Základom zdravia našich vlasov je naše zdravie. Ako naše telo  tak aj naše vlasy potrebujú vitamíny a minerály. Jedzte veľa ovocia a zeleniny, a dbajte aj na to, aby vaša strava obsahovala viac proteínov: konzumujte často ryby, orechy, olejnaté semienka. Bielkoviny podporujú rast vlasov, vitamíny im pomáhajú byť krásnymi, hustými a zdravými. Môžete vyskúšať aj výživové doplnky na podporu rastu vlasov. Ak si chcete nechať narásť vlasy, vaše vlasové korienky a pokožku hlavy si môžete stimulovať aj masážou. Vaše vlasy budú zdravšie aj keď budete  pravidelne navštevovať vášho kaderníka, lebo takto môžete zabrániť rozštiepeniu končekov vlasov. Samozrejme, okrem týchto praktík si môžete vyskúšať aj rôzne kozmetické produkty na podporu rastu vlasov: oleje, kondicionéry, šampóny na rast vlasov. Tieto produkty obsahujú všetky nevyhnutné vitamíny, minerály, ktoré vaše vlasy potrebujú.

Šampón na rast vlasov

Hľadáte výrobok, ktorý vám pomôže urýchliť rast vlasov? Na trhu nájdete mnoho produktov s týmto účinkom. Tieto produkty posilňujú vaše vlasy, podporujú ich rast, zabránia ich poškodeniu, a tiež ich ošetrujú. Ak budete používať šampón na rast vlasov, určite si všimnete, že nielen dĺžka, ale aj hustota vašich vlasov sa mení. Nezabudnite na to, že pri výbere šampónu je veľmi dôležité určiť si najprv typ vlasov. Ak máte jemné a suché vlasy, určite potrebujete iný šampón, ako tí, ktorí majú mastnejšie vlasy. Trápi vás vypadávanie vlasov? Vyskúšajte si šampón proti vypadávaniu vlasov. Na trhu nájdete veľa väčších a menších značiek, ale ľahko sa môže stať, že na prvý pokus nenájdete ten správny produkt. Odporúčame sa informovať o danom produkte na internete, alebo sa opýtať vašej kaderníčky, aký produkt vám odporúča ona. Medzi najlepšími značkami produktov na posilnenie a rast vlasov nájdeme nielen šampóny, ale aj rôzne kondicionéry, zábaly. Ak máte príliš suché a lámavé vlasy, značka Gliss Kur efektívne ošetruje vlasy a zníži ich lámavosť až o 90%. Vyberte si najprv menšie balenie, 200 ml na vyskúšanie. Chceli by ste niečo viac profesionálne? Svetoznáma maďarská značka Kallos vám ponúka rad vynikajúcich produktov – zloženie týchto šampónov nielen podporuje rast vlasov, ale dodáva vlasom aj lesk a objem. Medzi týmito produktmi nájdeme výrobky nielen pre ženy, ale aj pre mužov.

Pravidelné strihanie vlasov

Je pravdou, že čím častejšie chodíme ku kaderníkovi, tým zdravšie a dlhšie vlasy budeme mať? Áno! Naše vlasy si vyžadujú pravidelný „wellness“, a ak sa o ne staráme, budú nám za túto starostlivosť vďačné. To, že sa konce vlasov trošku stenšia, je normálne, ale ak si ich pravidelne necháme ošetriť a zostrihať, nemusíme naše vlásky radikálne ostrihať a skrátiť. Odporúčame navštíviť kaderníka každé 2-3 mesiace, aby naše vlasy vyzerali naozaj zdravo. Síce strihanie priamo neovplyvňuje rast vlasov, ale pomáha vlasy udržiavať zdravými – a práve v tom je to kúzlo. Zdravé vlasy narastú za mesiac pol až jeden centimeter, kým poškodené vlasy narastú iba niekoľko milimetrov. Samozrejme, nie každému rastú vlasy takou istou rýchlosťou, rýchlosť rastu vlasov ovplyvňuje veľa faktorov: náš životný štýl, genetika, stravovanie a používanie správnych kozmetických produktov.

Ricínový olej

Ricínový olej je rastlinný olej, vyrábaný zo semien ricínu obyčajného (ricínovníka). Dávno ho používajú na liečebné a kozmetické účely, nakoľko má ricínový olej veľmi dobrý účinok na pokožku a telo. Veľa značiek kozmetických produktov ho využíva ako ingredienciu kvôli jeho zvláčňujúcemu efektu na pokožku, a je možné si vyskúšať aj iba čistý olej. Ak chcete mať krásne vlasy a zdravú pokožku hlavy, vyberte si jamajský čierny ricínový olej. Pomôže vám pri vypadávaní vlasov, ak máte príliš jemné a tenké vlásky, a popritom aj hydratuje vašu pokožku hlavy. Bez ohľadu na pohlavie ho môžu používať všetci tí, ktorí  májú problémy s  vlasmi. Stačí do dlaní naniesť malú dávku oleja a aplikovať ho na korienky vlasov. Jemne ho vmasírovať do pokožky, a proces opakovať pravidelne  pri každom umývaní vlasov, dvakrát až trikrát týždenne. Ricínový olej vám môže pomôcť aj s odstránením lupín, pretože pokožku hlavy nielen ošetruje, ale aj hydratuje.

Arganový olej

Ďalším prírodným prostriedkom na podporu rastu vlasov je arganový olej. Arganový olej sa vám vďaka vysokému obsahu vitamínu E a nenasýtených mastných kyselín postará o zdravie a lesk vašich vlasov od korienkov až po končeky. Má hydratačné účinky, revitalizuje vlasy, a pravidelným používaním vlasom postupne navráti silu a lesk. Jeho aplikácia je jednoduchá, nakvapkajte si niekoľko kvapiek oleja do dlaní, naneste na korienky vlasov, a premasírujte si celú pokožku hlavy. Rozmaznávajte vaše vlasy arganovým zábalom! Naneste na vlasy potrebné množstvo oleja, zabaľte vlasy do uteráka, a nechajte olej pôsobiť minimálne hodinu. Najsilnejší účinok má samotný olej, ale na trhu nájdete veľa produktov s obsahom arganového oleja, ktoré sa dokonale postarajú o vaše vlasy. Vyskúšajte si šampóny, kondicionéry, masky aj zábaly s obsahom arganového oleja, a o niekoľko týždňov určite aj vy sami zaregistrujete pozítivnu zmenu. Malé množstvo arganového oleja vám môže pomôcť  dokonca aj pri rozčesávaní vlasov.

Masáž hlavy

Ďalším spôsobom, ktorým môžeme podporovať rast našich vlasov je masáž hlavy. Myslíte si, že je to iba mýtus? Dajte jej šancu a vyskúšajte si ju – veď nestratíte nič, iba pre seba  získate niekoľko minút relaxu. Pohodlne sa posaďte a najprv si uvoľnite krčné svaly, otočte hlavu párkrát vľavo a potom vpravo. Položte svoje prsty na pokožku hlavy, a krúživým pohybom si premasírujte vlasové korienky. Prejdite si celú hlavu, a pokojne si premasírujte trošku aj čelo a spánkovú časť. Začnite pomalým pohybom, potom môžete trošku zvýšiť tempo, aby ste zabezpečili prekrvenie pokožky. Stačí na to každý deň iba 10 minút, týmto cvičením sa staráte nielen o vaše vlasy, ale aj o vašu dušu. Zázraky ale nečakajte zo dňa na deň, aby ste mohli mať dávno vytúžené dlhé vlasy, musíte byť trpezlivé, treba používať aj kozmetické produkty plné vitamínov, ako napríklad šampóny na rast vlasov.

Jedzte zdravo!

Aby sme mali krásne, husté a zdravé vlasy, musíme dbať aj na to, ako sa každý deň stravujeme. Zdravá, vyvážená strava môže podporiť rast vlasov, predchádzať vypadávaniu vlasov, no ak  má naše telo k dispozícii všetky potrebné vitamíny, minerály a bielkoviny - aj naše vlasy budú zdravšie. Strukoviny ako hrášok, fazuľa, šošovica a cícer obsahujú veľa proteínu, zinku aj železa. Zdravé Omega-3 mastné kyseliny sú tiež dôležité,  nájdeme ich v semienkach ako sú slnečnice, mandle, pistácie, arašidy a orechy. Na naše telo a vlasy majú vynikajúce účinky aj ryby ,najviac proteínu obsahujú losos a tuniak. Ak varíte radšej mäso, jedzte morčacie a kuracie prsia (ale dbajte na to, kde mäso kupujete). Nezabudnite ani na čerstvé ovocie a zeleninu, aby vášmu organizmu nechýbali ani vitamíny.

Zabudnite na fén, žehličku a kulmu!

Pravidelné používanie hore uvedených prístrojov môže viesť k poškodeniu vlasov. Sušíte si vlasy pri vysokej teplote a tiež ich vyrovnávate žehličkou každodenne? Ak používate príliš teplé prístroje, môžete svoje vlasy poškodiť . Príliš horúci vzduch vaše vlasy vysuší, spôsobí lámavosť a rozštiepené konce vlasov. Najideálnejšie  by bolo, ak by sme fén nepoužívali , a vlasy si sušili na vzduchu, ale na to máme málokedy čas. Ak používate fén, nastavte si na ňom stredne teplý vzduch, a nedržte ho úplne blízko pri hlave. Ak si žehlíte vlasy, vždy používajte ochrannú kozmetiku: prípravky s termo ochranou. Tieto výrobky obsahujú ochranné látky, ktoré chránia vlasy pred spálením. A samozrejme, žehlite si vlasy čo najmenej, doprajte vlasom pauzu.  Ak viete, že nikam cez víkend neidete, nežehlite si vlasy, aby aj oni trošku odpočívali. Odporúčame používať aj zábaly, masky a vlasové balzamy vyvinuté presne pre tých, ktorí si žehlia svoje vlasy pravidelne.

Ani to nie je jedno akú kefu používate

Rôzne dĺžky a typy vlasov si vyžadujú inú starostlivosť. Kefy a hrebene používame bežne, ale málokto z nás vie, že aj príliš veľa česania môže viesť k rýchlemu masteniu vlasov. Pravidelne odstraňujete nečistoty z kefy a hrebeňa, aby sa špina nedostala späť na vaše vlasy. A ktorá kefa je tá najlepšia? Prírodná so štetinami z diviačej srsti, alebo plastická? Všetci preferujeme niečo iné. Kefy šetrné k prírode sú vytvorené z prírodných a živočíšnych materiálov. Kefa z diviačej srsti je k vlasom veľmi jemná, nezaťažuje ich a jemne masíruje pokožku hlavy. Máte kučeravé vlasy? Vyberte si drevený hrebeň s veľkými zúbkami, aby ste si nezničili kučery. Pre tých, ktorí majú dlhé rovné vlasy, odporúčame zvoliť si širokú plochú kefu, s ktorou sa môžete starať o vlasy od korienkov až po končeky. Okrúhle kefy a kefy na objem zabezpečia hustotu vlasov, ale  môžete ich používať aj na styling a vytváranie účesov.

Ako si správne umývať vlasy?

Máte lupiny, alebo sa vám príliš rýchlo mastia vlasy? Možno je na vine váš šampón, alebo spôsob, ako si umývate vlasy. Prvým dôležitým krokom ešte pred navlhčením vlasov je vyčesávanie, vyčesávaním  z vlasov odstránite všetky stylingové prípravky ako lak, gély atď. Navlhčite si vlasy, ale dbajte na teplotu vody: ani príliš studená, ani príliš teplá voda nepôsobí na vlasy pozitívne, umývajte si vlasy príjemnou vlažnou vodou. Vyberte si šampón vždy podľa toho, akým typom sú vaše vlasy, a nepoužívajte príliš veľa šampónu! Aj malé množstvo stačí, ale samozrejme množstvo šampónu závisí aj od dĺžky vlasov. Vytvorte na vlasoch penu, a jemnými krúživými pohybmi masírujte vlasy a pokožku hlavy. Dôkladne  vlasy opláchnite vlažnou alebo studenou vodou, ktorá vám stimuluje aj cirkuláciu krvi.

Od malička túžite po dlhých, krásnych a hustých vlasoch ako majú princezné v rozprávkach? Také vlasy si vypestujete láskou a starostlivosťou! Existuje niekoľko metód, ktoré podporujú rast vlasov, pomáhajú v predchádzaní vypadávania vlasov, a popritom im dodávajú  aj lesk. Vyskúšajte masáž pokožky hlavy, používajte šampón na rast vlasov, jedzte zdravo, aby boli vaše vlasy obohatené o vitamíny a minerály a navštevujte svojho kaderníka častejšie.

 A hlavne: buďte trpezlivé a trpezliví! Na tento výsledok sa naozaj oplatí počkať!