Ako sa chrániť pred nežiaducim hmyzom?

eurodrogeria_hmyz

Napriek tomu, že nežiaduci hmyz sa môže objaviť počas celého roka, leto je predsa len obdobím kedy je ich výskyt častejší. Hovoríme najmä o komároch, muchách ale aj o rôznom inom hmyze, ktorý sa vyskytne napríklad v záhradách. V prípade výskytu týchto druhov hmyzu sú rôzne tipy ochrany, ktoré sú určené do exteriéru alebo do interiérov.

Ak si chcete zabezpečiť ničím nerušenú dovolenku, pobyt doma alebo v lete na záhrade, tak jednoznačne nezabudnite na ochranu pred nežiaducim hmyzom. Medzi ne patria napríklad komáre a kliešte a na záhrade môžu urobiť neporiadok mravce, muchy alebo osy a sršne. V niektorých prípadoch je možná prevencia, avšak na záhrade skôr hovoríme o prostriedkoch, ktoré sa použijú až pri výskyte nežiaduceho hmyzu.

Pokojný spánok bez štípancov

Azda najväčším nepriateľom spánku sú počas letného obdobia komáre. Darmo máme sieťky na oknách, často sa dostanú do izieb aj napriek tomu. Správnu ochranu v izbách môžu poskytnúť napríklad elektrické odparovače proti komárom, ktoré zasuniete do zásuvky na noc. Tekuté odparovače vydržia aj takmer dva mesiace. Špeciálnu ochranu by ste mali dopriať aj svojim deťom, pre ktoré sú vyvinuté šetrnejšie odparovače, pri ktorých ochrana nastáva už po 30 minútach pôsobenia.

sleeping-woman-J5HPQ23

Prevencia počas turistiky

Na ochranu pred vonkajšími parazitmi by ste nemali zabudnúť ani na cestách. Správnou voľbou môžu byť napríklad rôzne spreje proti kliešťom a komárom. Tieto prostriedky väčšinou obsahujú účinné látky voči obidvom nepriateľom naraz. Napríklad sprej Bros účinne odháňa komárov (aj tropický druh) počas 8 hodín a kliešťov po dobu 4 hodín. V prípade sprejov je dôležité nanášať prostriedok na kožu, ale treba sa vyhýbať očiam alebo prehltnutiu prípravku. Po kontakte s vodou môže prípravok strácať účinnosť.

trail-runner-apply-mosquito-3JDNR7U

Ničím nerušený pobyt v záhrade

Piatkovú večernú grilovačku môžu narušiť rôzne faktory, ale neprispôsobivý sused to isto nebude. Hlavným rušiacim elementom môže byť dotieravý hmyz ako napríklad muchy, komáre alebo včely. Správnym prostriedkom je avšak možné sa ich zbaviť aspoň počas večernej párty. Na našom eshope je dostupný široký sortiment od značky Raid, v podobe sprejov a aj špirál proti komárom. Raid špirála proti komárom ochráni až 8 hodín a je ľahko použiteľná. Nezhasína ani v miernom vetre. Spotrebováva sa tak, ako potrebujete. Účinná je tiež v záhradách, na terasách, balkónoch alebo pri táborení. Jedna špirála ochráni až 10 m2 aj vo vetre, iba veľmi silný vietor môže znížiť jej účinok.

casual-garden-party-P3NXE2H

Pri použití insekticídnych prípravkov si vždy dôkladne prečítajte návod na použitie a prostriedok používajte len v priestoroch, na ktoré je určený. Prípravky na vonkajšie priestory nevnášajte dovnútra a použite ich len na ten druh hmyzu, na ktorý je vhodný. Prípravky nie sú vhodné na manipuláciu pre deti.