Ako si udržať čistú domácnosť? Dôraz treba klásť (nie len) na dezinfekčné prostriedky

 eurodrogeria_savo_dettol

Pravidelnou rutinou je v nejednej domácnosti upratovanie. U nás to je najčastejšie počas víkendu, kedy máme na tieto úkony vyhradenú celú sobotu. Počas tohto dňa sa sústreďujeme na čistotu v jednotlivých izbách, kúpeľni, v kuchyni a v chodbách. Dôležité je nie len to, aké úkony vykonávame počas upratovania, ale aj aké prostriedky používame.

Samozrejmosťou počas každého dňa sa stáva prevencia nielen proti nečistotám ale aj jednotlivým vírusom a baktériám. Najčastejšími prenášačmi môžeme byť práve my – ľudia a preto je dôležité, najmä teraz, klásť dôraz na pravidelné umývanie rúk. Každý deň tak môžu byť našimi najväčšími pomocníkmi antibakteriálne mydlá a gély.  Z nich môžeme nájsť najväčší výber práve od značky Dettol, ktorá okrem svojich antibakteriálnych účinkov, chráni pokožku a nevysušuje ju. Na našom eshope sú rôzne vône dezinfekčných mydiel, ktoré sú v ponuke aj ako náplne alebo aj ako dávkovače do bezdotykových prístrojov.

house-cleaning-worker-wiping-floor-with-napkin-XJWUCQH (Stredné)

V prípade čistenia povrchov sa vždy môžete spoľahnúť na profesionalitu dezinfekčných prostriedkov. Vďaka ich širokému sortimentu sa môžete spoľahnúť na čistotu v každom kúte vášho domova. Od prostriedkov do kuchyne až po podlahy ponúkajú svoje produkty rôzne značky. Klasikou medzi čistiacimi prostriedkami je napríklad Savo dezinfekčný prípravok na podlahy. Ten je ideálny pre každodennú dezinfekciu a tým pomáha chrániť váš domov a rodinu pred baktériami a alergénmi. Zloženie bez chlóru nielen účinne likviduje baktérie, ale tiež pomáha odstraňovať alergény. Prípravok je vhodný na čistenie a dezinfekciu podláh, všetkých priestorov, kde sa môžu pohybovať deti a tiež povrchov, ktoré prídu do styku s potravinami, vrátane kuchynských dosiek. Perlou medzi praktickými a tradičnými prostriedkami by sme mohli nazvať Sanytol dezinfekčný univerzálny čistič v spreji s vôňou eukalyptu, ktorý sa jednoznačne nachádza v nejdenej domácnosti. Tento viacúčelový dezinfekčný prostriedok vyčistí a vydezinfikuje celý dom.  Je veľmi praktický, bez chlóru a nezanecháva škvrny. Má trojitý účinok proti baktériám, plesniam a vírusom. Účinný je voči baktériám na povrchoch ako napríklad toalety, odpadkové koše, nádoby na domový odpad, zvieracie záchody, mikrovlnné rúry, pracovné plochy, chladničky, textil a ä koberce. Podľa štúdií zahubí až 99,9 % mikróbov, baktérií a plesní.

young-woman-washing-floors-in-new-house-D8WQN45 (Stredné)

Ak hovoríme o dezinfekcii, tak jednoznačne by sme nemali zabudnúť ani na textílie. V domácnosti hovoríme o vankúšoch a dekách, ktoré sa nachádzajú počas celého dňa v priestoroch, kde sa vystrieda množstvo ľudí. Sanytol dezodoračný a dezinfekčný prípravok na tkaniny môže pôsobiť ako účinná prevencia, aj ako dezinfekcia. V prípade oblečenia by sme tiež nemali zanedbávať dezinfekciu. Napriek tomu, že perieme na vysokej teplote, sú také baktérie a vírusy, ktoré potrebujú výnimočných súperov. Medzi nich patrí napríklad Sanytol dezinfekčný prípravok na prádlo. Ten, okrem toho, že ničí neviditeľných nepriateľov, tak pôsobí šetrne na oblečenie a nespôsobuje podráždenie pokožky.

close-up-of-woman-cleaning-her-house-CNZ7F47 (Stredné)

Tip na záver:  Napriek tomu, že príspevok je venovaný najmä čisteniu a dezinfekcii jednotlivých povrchov, tak považujeme za nevyhnutné vyzdvihnúť aj starostlivosť o látkové rúška, ktoré sa stali každodennou súčasťou našich životov. Podľa správnosti a odporúčaní hygienikov by sa mali prať v práčke na programe s teplotou 60° C. Po vypraní a sušení je tiež dôležité rúško prežehliť žehličkou. Látkové rúška aj jednorazové rúška sú dostupné na našom eshope.