Hýčkajte svoju pokožku so sprchovými gélmi Nivea

nivea sprchové gély

Naša pleť si zaslúži starostlivosť. Doslova v nej žijeme, chráni nás, preto sa musíme o ňu poriadne starať. Málo ľudí má v živote to šťastie, že s pokožkou nemá žiadne problémy. Trápia vás suché ruky alebo chodidlá, alebo máte suché fľaky a vyrážky na lakti? Riešením tohto problému môže byť už aj správna voľba sprchového gélu. Kým správne zvolený produkt môže ošetriť vašu podráždenú pokožku, nevhodne zvolený produkt ju môže o to viac podráždiť. V našom článku vás oboznámime so sprchovými gélmi Nivea, aby bolo každé vaše sprchovanie osviežujúcim zážitkom pre vašu pleť.

Ktorý sprchový gél je pre vás najvhodnejší?

Krémový, jogurtovo jemný, ovocný? Osviežujúci, povzbudzujúci alebo radšej upokojujúci? Určite sa vám niekoľkokrát stalo, že ste stáli pred policou plnou sprchovými gélmi, ovoniavali ste dookola nové a nové vône, a nakoniec ste sa už ani nevedeli rozhodnúť, ktorý gél si kúpiť. Ale vôňa nie je všetko, existuje pri výbere veľa dôležitých faktorov, podľa ktorých by ste si mali zvoliť sprchový gél. Ako reaguje vaša pokožka na vodu? Začervenanie je normálne, ak sa radi sprchujete horúcou vodou, ale ak máte tenkú, jemnú pokožku, príliš horúca voda môže poškodiť jemnú kožu. Pre vás môže byť správnou voľbou sprchový gél s ochrannými zložkami. Je vaša pokožka viac suchá alebo mastná? Aby ste ošetrili problematickú pleť, tak si zvoľte ošetrujúci alebo osviežujúci sprchový gél podľa typu pleti. Častokrát meníte používanú kozmetiku, alebo používate iba overené-zabehnuté produkty?

Tak vám odporúčame si zvoliť sprchové gély na veľmi citlivú pokožku. Sprchujete sa večer alebo radšej ráno? Na večer bude dobrou voľbou upokojujúci výrobok, aby ste mali sladké sny. Ak ste typ, ktorý je presvedčený, že sa deň začína v sprche, zvoľte si ovocné alebo korenisté energizujúce vône – určite povzbudia vaše zmysly. Tajomstvo sprchových gélov je v ich bohatej pene, ktorá zanecháva vašu pokožku hebkú a jemnú.

Sprchovacie gély Nivea, stvorené pre vašu pokožku

Značka Nivea má širokú škálu kozmetických produktov, stará sa o našu tvár, telo i vlasy rôznymi produktmi. Značka sa stala známou krémom Nivea – tmavomodrá jednoduchá a elegantná dóza sa stala slávnou a známou pre každú generáciu. Značka Nivea svoje skúsenosti využila aj pri vytváraní sprchových gélov. Zo širokého radu jemných a osviežujúcich gélov každý jeden z nás nájde ten svoj.

Nivea sprchový gél pre ženy

Pokožka ženy a muža nie je rovnaká, preto je dôležité, aby ani zloženie kozmetických výrobkov nebolo rovnaké. Ženy majú citlivejší čuch, a tiež viac obľubujú vône ako muži. Medzi sprchovými gélmi Nivea nájdeme ovocné, kvetinové a čisté, krémové vône. Vôňa ruže a vodnej ľalie je večná klasika, ale ak máme radi intenzívne vône, limitované edície sú pre nás ako stvorené. Ak máte citlivú pokožku, dávajte pozor aj na zloženie gélu: zvoľte si radšej ošetrujúci sprchový gél bez parabénov, silikónov, a dbajte aj na dostatočnú hydratáciu. Ak radi meníte svoj sprchový gél, odporúčame si kúpiť menšie balenie, napríklad 200 ml, ale ak je rodina väčšia, alebo máte radi, keď fľaša gélu dlho vydrží, zvoľte si gél s väčším objemom, ako napr. 500 ml.

Nivea sprchové gély pre mužov

Energizujúci, osviežujúci, alebo radšej upokojujúci? Nivea má aj pre pánov širokú radu sprchových gélov. Aj mužská pleť si zaslúži starostlivosť, preto môžeme medzi produktmi Nivea nájsť aj pánske ošetrujúce sprchové gély. Pre tých, ktorí majú mastnú pleť so sklonom k akné, bude najlepšou voľbou hlboko čistiaci sprchový gél, napríklad s aktívnymi zložkami uhlia. Pri produktoch pre mužov môžeme častokrát vidieť, že sú v nich skombinované rôzne funkcie, napríklad sprchový gél so šampónom v jednom produkte – v jednom balení. Muži nemajú až také citlivé vlasy, ako ženy, preto pre nich môžu byť tieto 2in1 sprchové gély naozaj praktickým riešením. Takéto gély nájdeme najčastejšie vo väčšom – 500 ml balení. Medzi sprchovými gélmi pre mužov tiež nájdeme aj senzitívne varianty, bez parabénov a bez obsahu minerálnych olejov.

Nivea myslí aj na deti

Pokožka novorodeného bábätka je extra jemná a citlivá na všetko. Preto je potrebné, aby sme pre naše bábätko vyberali vždy len tie najkvalitnejšie kozmetické produkty na čistenie tváre, tela a vlasov. Nivea ponúka široký rad produktov vytvorených pre bábätká a detičky, aby bolo pre nich kúpanie každodenným zážitkom. Hľadáte umývací gél alebo jemný kúpeľ pre deti? Hypoalergénne Nivea Baby produkty neobsahujú alkohol, parabény ani umelé farbivá, aby chránili detskú pokožku. Pure & Sensitive umývací gél obsahuje napríklad omega-6 mastné kyseliny a bio bambucké maslo, ktoré chráni pred vysúšaním. Sprchové gély pre deti sú dostupné aj vo väčšom 500 ml balení s praktickým dávkovačom, ktorý vám uľahčí kúpanie bábätka.

Pre citlivú pokožku

Tí, ktorých trápi suchá, podráždená pokožka, vedia, aké ťažké je nájsť ten správny sprchový gél, ktorý nezhorší príznaky, ale práve naopak ošetruje a chráni pokožku. Ak máte alergické príznaky, napríklad červené vyrážky, skúste si vybrať hypoalergénny sprchovací gél. Alebo vyskúšajte umývacie gély pre bábätka. Tieto produkty sú zaručene hypoalergénne, obsahujú kvalitné ingrediencie a ošetrujú aj pokožku dospelých. Pozorne si vždy prečítajte zloženie! Ľuďom s citlivou pokožkou si odporúčame kúpiť kozmetické produkty bez parabénov, silikónov, umelých farbív a bez obsahu mydla. Vyhnite sa parfému, či príliš intenzívnym vôňam a zvoľte si radšej ošetrujúce senzitívne sprchové gély s harmančekom alebo mandľovým olejom.

Pre ľudí so suchou pokožkou

Suchá koža trápi čoraz viac ľudí, detí aj dospelých, nielen alergikov a ľudí s ekzémom. Problém sa objavuje hlavne v zimnom období, keď je kvôli kúreniu v byte oveľa suchší vzduch, a tiež máme kvôli nedostatku slnka nedostatok vitamínu D. Ak je vaša pokožka suchá, popri ošetrujúcich olejových sprchových géloch odporúčame používať aj telové mlieko. Tiež vám odporúčame, aby ste sa nekúpali v horúcej vode, ale si radšej zvolili rýchle sprchovanie sa. Aby vaša pokožka bola zase hebká a krásna, zvoľte si hydratačné krémové sprchové gély. Pridané vitamíny, mandľový olej, mlieko a ružový extrakt rozmaznáva nielen vašu pleť, ale aj vaše zmysly.

Pre alergikov

Alergici vedia, že sú pre nich vhodné len niektoré produkty z bežných sprchových gélov. Človek, ktorý má kožné problémy, ako napríklad ekzém, nerád testuje nové produkty, lebo je nepredvídateľné, ktorý produkt zhorší jeho problém. Alergikom odporúčame kupovať si hypoalergénne produkty, ktoré najčastejšie nájdete v sekcii detskej kozmetiky. Alergikom ani deťom nestačí, aby mal sprchový gél iba senzitívne zložky, ale je dôležité aby bol celý výrobok bez chemikálií a umelých látok. Vôbec  neodporúčame voliť farebné sprchové gély a také gély, ktoré obsahujú silikón. Mydlo tiež môže pokožku vysušiť, preto si zvoľte radšej typ, ktorý mydlo neobsahuje. Ak si nie ste istí vo výbere, pre istotu sa opýtajte vášho kožného lekára.

Krémové sprchové gély

Ktorý sprchový gél najviac ošetruje pokožku? Myslíme si, že sú v tomto smere najlepšie krémové sprchové gély. Nebudete mať po sprchovaní pocit suchej pokožky, lebo majú intenzívnu hydratačnú formulu, pričom jemné zloženie gélu aj chráni našu pleť. A viete, čo je v krémovom géli najlepšie? Jemná a hebká pena s príjemnou vôňou, ktorá rozmaznáva naše telo i dušu počas sprchovania sa! Zvoľte si vašu obľúbenú vôňu, a na konci dňa sa ponorte do nevinného pôžitku. Naneste, napeňte a užívajte si chvíľku potešenia! Upokojí vás, uvoľní od stresu, a pomôže vám zabudnúť na všetky vaše problémy. Znásobte si pocit luxusu s diamantovými čiastočkami sprchového gélu Care & Diamond, a rozžiarte svoju pokožku!

Sprchová pena

Túžite po niečom, čo rozmazná vaše zmysly? Potešte sa maličkosťou, a namiesto sprchového gélu si vyskúšajte sprchovú penu! Jemná a hebká pena ošetruje vašu pokožku. Produkty Nivea Care Shower Silk Mousse a Luxurious Silk Shower Mousse obsahujú výťažky z hodvábu, a voňajú tak sladko, že by ste ich chceli aj ochutnať! Jedno 200 ml balenie sladkého pokušenia vystačí na 50 použití. Ktorú penu si vybrať? Ovocnú vôňu rebarbory a listov malín, alebo sladkú bombu marhuľový marshmallow? Je to iba na vás, značka Nivea garantuje, že takisto ako sprchové gély, aj sprchové peny vašu pokožku ošetria, vyživia a hydratujú.

Sprchovací gél s olejom

V kozmetickom priemysle sa často používajú prírodné oleje: na vrásky, na vlasy, na ošetrenie pokožky, nechtov. Oleje zachytia vodu v pokožke, týmto spôsobom ju hydratujú, a jemné zložky oleja zjemnia aj kožu. Pôsobia veľmi účinne proti vysušeniu, olejové perličky pôsobia a účinkujú priamo na povrchu pokožky. Medzi produktmi značky Nivea môžete nájsť aj krémové a gélové varianty olejových sprchových gélov. Zvoľte si olejový sprchovací gél s vôňou čerešňových kvetov s arganovým olejom, ktorý je vhodný aj pre citlivú pokožku, alebo sprchový gél Natural plný prírodných olejov. Zložky oleja, tzv. lipidy dokonca aj posilňujú vašu pokožku, a vďaka nim bude mať pokožka silnejší obranný systém.

 

Značka Nivea pôsobí na trhu už viac ako 100 rokov, a počas tohto obdobia jej odborníci nazbierali už veľa skúseností ohľadom ošetrovania ženskej, mužskej a detskej pokožky. Je to naozaj dôveryhodná značka: každý, ktorý už aspoň raz vyskúšal výrobky Nivea, je o tom presvedčený. Z bohatej škály produktov si každý z nás nájde ten svoj ideálny a vyhovujúci. Máte radi osviežujúce ovocné vône, alebo preferujete radšej klasické jemné vône? Vyberte si vašu obľúbenú vôňu a starostlivosť o vašu pleť nechajte na Niveu.