Kompletný zoznam pre zamestnávateľov: Prostriedky na ochranu pred koronavírusom na pracovisku

4

Počas dnešných dní už nie je tajomstvom, že koronavírus Covid 19 zmenil doterajšie návyky a rituály ľudí v každom smere. Rovnako je to aj zo strany osobnej ochrany a dezinfekcie pred vírusom. Takúto ochranu je potrebné zabezpečiť nielen doma ale aj na pracovisku, čo je vo veľkej miere úlohou zamestnávateľa. My sme pripravili kompletný zoznam prostriedkov a potrieb pre ochranu zamestnancov, poprípade aj zákazníkov na pracovisku.

Či už ide o väčšie či menšie firmy, tak zamestnanci by mali patriť medzi priority pre zamestnávateľov. Najmä v časoch koronavírusu je dôležité sa udržiavať v zdraví. Toto je možné zabezpečiť najmä pravidelnou dezinfekciou a zabezpečením potrebných ochranných prostriedkov. Čo všetko je teda potrebné? Prinášame Vám kompletný „nákupný“ zoznam, ktorý dokonca veľmi jednoducho viete poskladať aj na našom eshope.

Osobná dezinfekcia

Jedna z dôležitých vecí, ktoré je potrebné zabezpečiť na pracovisku sú prostriedky pre osobnú dezinfekciu. Pod týmto pojmom sa rozumejú všetky dezinfekčné gély a mydlá, ktoré sú väčšinou na báze alkoholu. Napríklad gél na dezinfekciu rúk a pokožky Osmoza dokáže odstrániť škodlivé mikroorganizmy z pokožky bez použitia vody a uterákov. Obsahuje účinné látky, ktoré ničia väčšinu vírusov, baktérií a húb na pokožke. Tento druh dezinfekcie je kompaktný a zmestí sa napríklad aj do kabelky a na pracovnom stole nezaberie veľa miesta. Avšak treba klásť dôraz aj pri umývaní rúk. Tam už hovoríme o dezinfekčných tekutých alebo tuhých mydlách, ktoré ponúka napríklad značka Dettol. Po umytí rúk má zároveň najlepší výsledok použitie papierových utierok namiesto klasických uterákov.

firmy2

Osobná ochrana

Nakoľko sa vírus šíri kvapôčkami, ktoré sa pri nízkej ochrane môžu dostať do dýchacieho ústrojenstva alebo nepriamo do očí, tak je dôležité zabezpečiť aj vonkajšiu ochranu. Tá je dnes účinná najmä prostredníctvom rúšok. Tie sú dostupné jednorazové alebo látkové. Jednorazové je dôležité vyhodiť po každom použití a látkové je potrebné oprať po každom použití a následne prežehliť. Okrem toho sa v rámci prevencie zakupujú aj rukavice bezdotykový digitálny teplomer.

firmy3

Dezinfekcia povrchov

Dodržiavanie tohto bodu je nevyhnutné pre celkový význam celkovej dezinfekcie. Povrchy ako kľučky, stoly, notebooky alebo iné miesta, ktoré sú denno-denne v kontakte s ľuďmi si vyžadujú výnimočnú pozornosť. Pre tento účel sú dostupné napríklad dezinfekčné utierky Sanytol, ktoré môžete mať hocikde a hocikedy po ruke.

firmy1

Bol pre Vás tento náš článok užitočný? Ak áno, tak jednoznačne odporúčame aj niektorý z našich predchádzajúcich. Dozvedieť sa môžete napríklad aj o najlepších prostriedkoch na odstraňovanie škvŕn alebo pomocníkoch pri veľkom upratovaní.