Kuchyňa - srdce domova. Udržte si ju čistú

eurodrogeria_kuchyna

To, že kuchyňa je centrom diania v dome je nepochybným faktom. Je miestom, kde sa stretáva rodina počas večere alebo víkendových raňajok, či nedeľného obeda. Kuchyňa je nenahraditeľným miestom pre všetkých členov rodiny a preto si vyžaduje výnimočnú pozornosť a opateru.

Aj napriek tomu, že obývačka je miestom, kde sa združuje celá rodina a hostia, tak prvá zo zastávok je väčšinou kuchyňa. Tá sa najlepšie ukáže v plnej kráse ak je čistá a usporiadaná. A ako docieliť tento efekt? Prinášame Vám zopár našich tipov, aby bola Vaša kuchyňa vždy tip-top a pripravená na privítanie hostí.

  1. Buďte minimalisti

Ak sa stretávate s tým, že na kuchynskej linke máte viacero  spotrebičov a kuchynské potreby, tak to nie je žiadna výhra. Skúste eliminovať množstvo vecí na vašej kuchynskej linke, pretože veľké množstvo vecí vedie k neporiadku. Ponechajte tam základné veci ako napríklad kávovar, rýchlovarnú kanvicu a hrnček, z ktorého pijete svoju rannú kávu. Spotrebiče ako sendvičovač alebo hriankovač zbytočne nenechávajte na linke.

  1. Upratujte po každom varení

Je prirodzené, že pri varení sa stretávame s neporiadkom. Vysypaná múka alebo vyliate mlieko sú len časťou z toho, čo sa nám prihodí takmer pri každom varení. Týmto vnemom je dobre sa vyvarovať napríklad tým, že sa ich snažíte zbaviť čo najskôr. V skratke by sme mohli povedať, že upratujte počas toho, ako varíte. Ak vylejete mlieko, tak ho utrite hneď a neskôr sa vyhnete dlhšiemu upratovaniu. Okrem toho tiež nezabudnite ani na použitý špinavý riad. Ten buď ihneď po dovarení umyte alebo ho naložte do umývačky riadu. O správny chod vašej „myčky“ sa môže postarať aj napríklad široký sortiment produktov Finish, ktorý ponúka nie len tablety do umývačky riadu ale aj prostriedky na vyčistenie samotnej umývačky. Prirodzene, aj o tú je potrebné sa starať, aby sa v nej nevytvorili rôzne usadeniny, ktoré by mohli viesť k problémom s odtekaním.

kitch1

  1. Nezabudnite na sporák a rúru

Napriek tomu, že tieto miesta často nie sú až tak viditeľné, tak vedzte, že aj tam sa nachádza množstvo nečistôt a usadenín, či už v podobe prachu alebo prihoreného jedla. Preto je dôležité venovať čas, aspoň raz za mesiac, aj týmto miestam. Pomocníkmi na týchto miestach budú najmä čistiace prostriedky, ktoré o obsahujú aktívne látky na odstránenie mastnoty. Vysoko účinné sú napríklad odmasťovače za studena, ktoré sú dostupné v kategórii „Do kuchyne“, na našom eshope. 

kitch2

  1. Chladnička a mraznička

Ani sa nemusí zdať, ale aj aj tieto spotrebiče si vyžadujú výnimočnú pozornosť a opateru. Častokrát sa v nich nachádzajú potraviny, ktoré už sú po záruke a tie je dôležité čo najskôr odstrániť od ostatných potravín. Po tom, ako ste odstránili potraviny po záruke je dobré tiež vymyť chladničku vodou s octom. Nezabudnite ani na dverné priestor a tesniace gumičky. Niektoré staršie chladničky tiež vyžadujú aj raz, dvakrát do roka rozmraziť. Pri novších sa už nemusíte takýmito úkonmi zapodievať.

kitch3

  1. Podlahy si nechajte na záver

Prirodzene, nesmiete zabudnúť ani podlahy. Tie treba najprv povysávať a potom umyť. Na týchto miestach odporúčame použiť prostriedok na podlahy s dezinfekčným účinkom. Sanytol Eukalyptus dezinfekčný univerzálny čistič na podlahy a plochy obsahuje všetky prvky, ktoré kuchyňa potrebuje. Tento produkt, ktorý čistí, odstraňuje aj mastnotu, leští všetky povrchy a dezinfikuje dokonca aj potrubia. Zahubí 99,9 % baktérií, mikróbov a vírusov. Využiť ho môžete nielen v kuchyni ale napríklad aj v kúpeľni a na chodbách.

kitch4

Ak Vás zaujali naše tipy, tak sa začítajte aj do našich predchádzajúcich príspevkov na našom blogu. Prostriedky pre upratovanie nájdete výhodne na eshope eurodrogeria.sk