Zima je nepriateľom vlasov. Venujte im preto zvýšenú pozornosť

eurodrogeria_vlasy

Napriek tomu, že Vaša koruna krásy si vyžaduje starostlivosť počas celého roka, tak zima je jedným z ročných období, kedy si vyžaduje zvýšenú pozornosť. Končeky vlasov sú počas zimy náchylné ku štiepeniu a toto nie je jediný z problémov. Pred týmto  a ďalšími nepríjemnosťami máme riešenie alebo prevenciu.

Starostlivosť o vlasy je prioritou každej ženy. Najmä v zimnom ročnom období si koruna krásy vyžaduje zvýšenú pozornosť. Pred zimou ich najviac fyzicky ochráni čiapka alebo kapucňa kabátu. Vyhýbať by ste sa mali najmä vetru a vlhku v podobe hmly, dažďa alebo snehu. Alfou a omegou v tomto ročnom období by malo byť hydratovanie vlasov. Rovnako ako si v zime krémujete ruky, používate telové krémy a balzam na pery, tak treba dbať aj na zvýšenú hydratáciu vlasov. Preto je dobré si osvojiť niekoľko zvykov a trikov, ktoré Vám v tomto období pomôžu.

Vhodný šampón

Je isté, že máte nejaký obľúbený a osvedčený šampón. V zimnom období by ste avšak mali zvážiť či by ho nebolo dobré vymeniť aspoň na zimné obdobie. Najmä ak nenosíte čiapku, alebo nejaké pokrytie hlavy pred zimou, tak je dosť pravdepodobné, že sa vaše vlasy vysušia. Preto je dobré siahnuť po šampóne na suché vlasy. Ten sa postará o znormalizovanie pokožky na hlave. Na trhu sa každý rok tiež nachádzajú aj produkty na vlasy, ktoré sú vyslovene prispôsobené na zimné obdobie. Okrem toho v zime platí aj jedno nepísané pravidlo pri umývaní vlasov a to je nasledovné: Ak to je možné, umývajte si vlasy menej častejšie, a to maximálne 2 až 3-krát týždenne. Takto si zbytočne nevysušíte vlasy a pokožku na hlave.

girl-washing-hair-with-shampoo-in-a-glass-shower-c-YHV8BA9

Balzamy na vlasy

Ak ste doteraz nepoužívali balzamy, kondicionéry a masky na vlasy, tak zimné obdobie si priam pýta prítomnosť týchto produktov. Je viacero druhov týchto produktov, v závislosti od farby, typu a stavu vlasov. V zimnom období je jednoznačne výhodné siahnuť najmä po tých, ktoré sú určené na regeneráciu suchých vlasov alebo na ich hydratáciu. Tieto masky a balzamy obsahujú najmä vitamíny A, B1, B2, B6 a C a rôzne iné minerálne látky. Ich použitie je jednoduché a určené do sprchy. Po umytí vlasov šampónov sa produkt nanesie na mokré vlasy a nechá pôsobiť 2 – 5 minút. Následne ho opláchnite.

young-happy-woman-in-white-towel-holding-condition-P22NVW6

Vyhnite sa fénu a žehleniu

Vaše vlasy sú veľmi vyčerpané a namáhané z toho, že sú vystavené meniacim sa teplotným rozdielom. Na mysli máme to, že si predstavte ako prechádzate zo zimy do teplej kancelárie. Vaše vlasy ešte nepotrebujú teplotný šok aj večer doma, kedy sa ich rozhodnete po umytí aj vyfénovať alebo nebodaj aj vyžehliť. Rozhodnite sa napríklad pre iný druh úpravy vlasov a použite napríklad tužidlo alebo v prípade práce s teplom si vyberte nejaký špeciálny ochranný prostriedok pred teplom.

Vyberte si tmavšie odtiene vlasov

Pri farbení vlasov v zime siahnite radšej po tmavšej farbe na vlasy, keďže bledé farby vlasy vysušujú. Je mnoho krásnych odtieňov hnedej a čiernej, ktoré jednoznačne stoja za vyskúšanie. Ak ste sa týchto farieb doteraz báli, tak toto je Váš ideálny čas! Zažiariť tak môžete nielen pri sviatočnom stole na Vianoce ale stanete sa aj kráľovnou na tanečnom parkete počas silvestrovskej oslavy.

blond-woman-throwing-her-hair-winter-nature-back-v-PXC8ZDL

Zimné obdobie jednoznačne netreba podceňovať, pretože môže urobiť vlasom riadnu neplechu. Rozhodne si tak osvojte aspoň niektorú z našich rád a tak sa budete môcť tešiť krásnym hustým vlasom počas celého roka.